StepStone Tanulás Menedzsment

A Készség- és kompetencia menedzsment modul segítségével feltárt hiányosságok kiküszöbölése érdekében a Képzés- és fejlesztés menedzsment modul konkrét képzési lépésekre bontja le a fejlesztési szükségleteket. Így a képzésre fordított erőforrások hatékonyabban, célzottabban allokálhatók. A rendszer számos egyéb tevékenységet is támogat, mint például a coaching, az e-learning vagy éppen a munkaköri rotáció.

A megoldás átláthatóan és hatékonyan kezeli a képzés folyamatát a belső tréning igények elemzésétől kezdve egészen a tanfolyamok tartalmi kialakításáig és a szemináriumok időbeli ütemezéséig. Az integrált munkafolyamat-menedzsment automatizálja a résztvevőkkel és trénerekkel folytatott levelezést, illetve emlékeztetőket küld a képzésért felelős szakembernek. Az összes résztvevő és munkavállaló tréningtörténete is lekérdezhető.

  • A fejlesztési szükségletek, valamint a költség- és minőségellenőrzés teljes folyamatát kezeli
  • Lehetővé teszi, hogy a HR szakemberek, a vezetők és a munkavállalók proaktívan kezelhessék a tréning szükségleteket és igényeket
  • Biztosítja a munkavállalók számára, hogy aktívan részt vegyenek szakmai kompetenciáik fejlesztésében
  • Munkafolyamatok és emlékeztetők használatával felügyeli a tréning programok és fejlesztési tervek különböző szakaszait
  • Könnyen elérhető online tréning katalógust biztosít
  • Kapcsolódást biztosít a külső képzési lehetőségekhez is
  • A Készség- és kompetencia menedzsment modul eltérés elemzés funkcióján keresztül a rendszer automatikusan felkínálja a releváns tanfolyamokat.

A Tanulás menedzsment modul elengedhetetlen eszköz vállalata fejlődéséhez, és ideális kiegészítője mind a készség- és kompetencia menedzsment, mind a karrier- és utódlástervezés moduloknak.


Kapcsolódó anyagok
Fejlesztési tevékenységek

A Fejlesztési tevékenységek ábra megmutatja, hogy a kiválasztott munkavállalói állományban milyen arányban és hányan vettek részt a különböző képzési tevékenységeken.

Fejlesztési költség

A Fejlesztési költség ábra megmutatja, hogy az elmúlt évek során hogyan módosult a cég fejlesztési költségvetése.

Képzés haladása

Az ábra megmutatja a munkavállalók adott évre érvényes képzési terve alapján, hogy milyen százalékban vannak befejezett és még folyamatban lévő vagy nem megkezdett képzések. Látható a munkavállalónkénti átlagos képzési tevékenységek száma is.