StepStone toborzás

Szűrés & Kiválasztás

A lehető legszélesebb pályázói kínálatból való kiválasztás időigényes folyamat – így a hatékony toborzás egyik kulcsfontosságú eleme olyan eszközök felhasználása, melyekkel a potenciálisan költséges alulteljesítők közül kiemelhetők a holnap nagy teljesítményű munkavállalói.

A StepStone e-toborzás megoldás óriási tapasztalatot, funkcionalitást és a legjobb módszereket kínálja a beérkező jelentkezések szűréséhez. Nem csupán arról van szó, hogy a rendszer a toborzó és a leendő felettes figyelmének fókuszába helyezi a legkvalifikáltabb jelentkezőket, hanem azt is biztosítjuk, hogy a testreszabott és pozíció-specifikus szűrési és kiválasztási folyamatnak köszönhetően az érdeklődőkből nagyobb arányban váljon pályázó.

Szűrés

Mit várhat tőlünk?

 • Jelentkezők hatékony szűrése és rangsorolása az adott pozícióhoz rendelt profil alapján
 • Kiemelkedő tehetségek automatikus szelektálása: a megadott beosztás profilok alapján a rendszer végigfuttat egy lekérdezést a teljes pályázói adatbázison, akár függetlenül a pályázó eredetileg megpályázott beosztásától és értesítést küld, ha talált a profilnak megfelelő pályázót, vagy ha beérkezik új, a profilnak megfelelő pályázat.
 • Kiszűrő kérdésekkel lehetséges előre meghatározni azokat a kritériumokat, melyekkel automatikusan kiszűrheti a nem megfelelő jelentkezőket. Például automatikusan kizárhatja azokat, akiknek nincsen munkavállalási engedélyük.
 • Kategorizáló kérdésekkel rangsorba rendezheti a pályázókat megadott kérdésekre adott válaszaik alapján. Ezáltal prioritási sorrendet állíthat fel a legmegfelelőbb pályázatok között.
 • Harmadik fél értékelési eszközeinek integrálásával a beválás esélyét tovább növelheti, ha folyamatba integrálja a külső beszállítók által forgalmazott, az objektív döntést támogató piacvezető teszteket és értékelő eszközöket.
 • Automatizált profilbővítés és tehetségbank létrehozás: miután felállította felbecsülhetetlen értékű tehetségbankját, a továbbiakban az ebben történő keresés adja az első lépést egy új pozícióbetöltéséhez. Megoldásunk biztosítja, hogy a jelölt profilja automatikusan bővül az interjúkból és értékelésekből nyert információkkal, még szélesebb alapot nyújtva Önnek a tehetségbankból történő kiválasztáshoz.
 • Súlyozott értékelés: a StepStone e-toborzás megoldásai lehetővé teszik, hogy súlyozott értékkel lássa el a kérdésekre adható válaszokat, így a toborzó egy szempillantás alatt felmérhetik a jelentkezőket.

A szűrés az a kulcsfontosságú művelet, mely lehetővé teszi, hogy a szervezet a mennyiségről a kisebb számú, de minőségi munkaerőre helyezze figyelmét.

Kiválasztás

 • Rugalmas toborzási munkafolyamat automatizált e-mail kommunikációval: A jelentkezéstől a felvételig valamennyi lépést rugalmas munkafolyamat-keret támogat e-mail és SMS kommunikációval. A kommunikáció irányulhat egyedi jelentkezők és csoport felé is – azon belül személyes üzenetekkel az egyének számára.
 • Toborzó és közvetlen felettes irányítópult: személyre szabott kommunikációs felületükön, az ún. irányítópultjukon keresztül a toborzók és a közvetlen felettesek láthatják és szerkeszthetik valamennyi őket érintő pozíciót, jelentkezést és interjút. Jogosultsági körüknek megfelelően megnézhetik kitűzött álláshirdetéseiket, megnézhetik a regisztrált jelentkezőket, jóváhagyhatnak megüresedéseket és kommentálhatják az interjúkat.
 • Automatizált keresők: A szabadszöveges keresés keretében önéletrajzokban és/vagy szöveges adatmezőkben kereshetnek a felvételi folyamat során. A toborzók beállíthatnak keresési paramétereket, ezeket elmenthetik a rendszerben későbbi felhasználás és automatikus futtatás céljából. Amikor olyan új pályázó regisztrál a rendszerbe, aki megfelel a keresési kritériumoknak, a rendszer automatikusan értesíti azt a kiválasztót, aki e keresési kritériumokat elmentette. A keresésnek megfelelő jelentkezőket a rendszer a kereséshez csatolja, így egyszerű lesz a további ügyintézés velük is.
 • Strukturált keresők
 • Szöveg alapú keresés az adatmezőkben és csatolt fájlokban
 • A duplikáció szűrés segítségével különböző kritériumok szerint (pl. név, e-mail cím, irányítószám) rákeresve a többszörös jelentkezésekre fenntartható az adatbázis konzisztenciája.
 • Az Interjú Menedzser egy olyan eszköz, mellyel a kiválasztók az interjúbeosztásokat kezelhetik. A rendszer e-mail értesítőt küld valamennyi releváns félnek (toborzó csapat, interjúztató, pályázó) megerősítendő az interjúkkal kapcsolatos információkat, s mindezt a dátum közeledtével emlékeztetők követik, hogy csökkentsék az elfelejtett interjúk számát.

Kapcsolódó anyagok
StepStone Szűrés és kiválasztás

Starbucks Franciaország