StepStone toborzás

Webes pályázói felület

A StepStone Web-alapú pályázói felület modullal a minőségi munkaerő biztosításának teljes folyamatában tudjuk Önt támogatni. A munkaerő-fórumok létrehozásának terén szerzett egyedülálló tapasztalatával a StepStone segíthet Önnek megtalálni és megszerezni a piac legjobb jelöltjeit.

A modul lehetővé teszi a vállalat számára web-alapú karrieroldalak létrehozását többek között a következő funkciókkal: álláskeresés, munkaköri leírás és jelentkezési oldalak, jelentkező személyes oldala, GYIK oldal, valamint titoktartási és adatvédelmi tudnivalók. A karrieroldalak több nyelven is megjeleníthetők, testre szabhatók és az adott jelentkezőfórum igényeinek megfelelő üzeneteket és folyamatokat tartalmazhatnak.

Toborzás a StepStone szoftverrel

  • Színvonalas és professzionális első érintkezési pont a vállalat és a potenciális munkavállalók között
  • A költséges munkaerő közvetítő cégek igénybevételének csökkentése
  • Saját tehetségbank kiépítése és karbantartása
  • A megüresedett pozíciók meghirdetésének automatizálása egyszerre számos csatornán: ügynökségeken, álláshirdető oldalakon és karrier portálokon keresztül
  • A közvetlen kapcsolat érzetének növelése az egyénre szabott felületeken keresztül, ahol a potenciális munkavállalók pályázataikat, interjú időpontjaikat szervezhetik és szerződésüket intézhetik
  • A jelöltekkel való folyamatos kapcsolattartás kiépítése későbbi megüresedések esetére
  • A tehetségbankban lévő pályázók értesítése e-mailen és SMS-en keresztül a lehetőségekről, megüresedésekről
  • A toborzó/kiválasztó cégek feletti növelt kontroll, eredményeik mérésének lehetősége

Funkciók

Az Eseményszervező segítségével a kiválasztási folyamatoktól független karrierfórumokat rendezhet, például nyílt napokat, állásbörzéket. Az eseményekkel kapcsolatos információkat publikálhatja és szerkesztheti, valamint lebonyolítható az online jelentkezés is.

Az Ügynökség Menedzser az ügynökségi Preferált Beszállító Lista létrehozásában és kezelésében támogatja a HR-t. A preferált toborzó cégek értesítést kapnak, amint egy-egy megüresedett állás betöltésében cége számít a közreműködésükre. Az ügynökségek megtekinthetik azokat a megüresedet pozíciókat, melyekhez hozzáférésük van és feltölthetik a megfelelő önéletrajzokat. Ez a modul a médiaügynökségek kezelését is lehetővé teszi. Az integrált ügynökségi üzenő funkció segítségével valós időben kommunikálhat az ügynökségek kapcsolattartóival és e kommunikáció tárolható is a későbbiekre nézve.

A Kampány funkcióval csoportosíthatja az álláslehetőségeket és egyedi URL-eket kreálhat, melyek később az internetes és a nyomtatott publikációkban is alkalmazhatók, ezzel is megtámogatva munkaerő-piaci marketingkampányát.

A Közvetítő Menedzser funkció automatikusan értesíti a munkaerő közvetítőt, ha az általa közvetített személy beadja jelentkezését. A közvetítőre vonatkozó adatok a jelölt adataival együtt tárolódnak. A toborzó egy pillantással felmérheti a kiközvetített pályázók státuszát, menedzselheti a közvetítői programokat és elszámolhatja a közvetítői díjakat. Végül, de nem utolsó sorban a rendszer a sikeres és a sikertelen kiközvetített pályázatokról is értesíti a közvetítőt.

Az Ajánlja Ismerősének funkció bármelyik publikus pozíció látogatójának lehetőséget ad egy-egy állásajánlat és a hozzáfűzött saját megjegyzések e-mailen való továbbküldésére.

Egy pályázó szemszögéből

A Pályázó Önkiszolgáló funkció segítségével a jelentkezők sokkal jobban kézben tudják tartani állásvadászatukat és pályázati folyamatukat az Önök szervezetén belül – és ez felszabadítja az Ön és csapata erőforrását. Mivel a jelentkezők maguk viszik be szinte valamennyi adatukat a rendszerbe – a kezdetkor és a pályázati folyamat közben is -, biztos lehet benne, hogy naprakész és szakszerű tehetségbank áll rendelkezésre ahhoz, hogy a folyamat végén kiválaszthassa a „megfelelő személyt, a megfelelő időben, a megfelelő helyre”.

Azon jelentkezők adatait, akik nem kapták meg azt a pozíciót, melyre jelentkeztek, de továbbra is szívesen dolgoznának Önöknél, Ön a tehetségbankban tárolhatja és automatikusan értesítheti őket az újabb lehetőségekről – ezt a célt szolgálja az Állás Ügynök funkció. Ez támogatja a hosszú távú kapcsolat kiépítését a potenciális munkavállalókkal, akiknek így érdeklődését is fenntarthatja.

Az Összetett Álláskereső használatával a potenciális jelentkező egy lista segítségével több szempontú keresést is végrehajthat, illetve több szempontú automatikus értesítést is beállíthat magának. A távolsági (pl. „állások lakóhelyemtől 10km-en belül”) illetve a regionális keresések használatával a jelentkezők egyből az igényeiknek megfelelő konkrét pozíciókra összpontosíthatnak.

A StepStone ügyfeleinek karrieroldalai rendszeresen kapnak iparági díjakat és elismeréseket, köszönhetően annak, hogy pályázóközpontúak, informatívak és innovatívak. Büszkén támogatjuk ügyfeleinket minden módon, hogy megkapják a megérdemelt elismerést.


Kapcsolódó anyagok
Webes pályázói felület

Bentley nemzetközi karrieroldal

Webes pályázói felület

PriceWaterhouseCoopers különböző kialakítású webes pályázói karrieroldala

Webes pályázói felület

Louis Vuitton nemzetközi karrieroldal