StepStone Kompetencia Menedzsment

A Készség- és kompetencia menedzsment modulunk lehetővé teszi, hogy a felhasználó a szervezet bármely munkakörének vagy szerepének kompetencia profilját felállítsa. Ezt követően az egyéneket - készségeiket, kompetenciáikat - már ezekkel a profilokkal lehet összevetni. A kapott eredmény - az eltérés elemzés - jelentős hatással van a munkavállaló fejlesztésére, a karrier- és az utódlás tervére, valamint áttételesen a munkavállalók szervezet iránti elkötelezettségére is. A vállalat már létező egyedi kompetencia modelljei, profiljai zökkenőmentesen a rendszerbe illeszthetők, vagy használható a több, mint 400 kompetenciát felölelő beépített kompetencia katalógusunk is.

Az Eltérés elemzés kimutatásban a munkavállaló és egy kiválasztott beosztás (általában az aktuálisan betöltött vagy megpályázott pozíció) profilját veti össze a rendszer. A piros négyzet a negatív eltérést, míg a zöld a pozitív eltérést jelzi.

  • Támogatja a HR részleget a megfelelő jelölt kiválasztásában a megüresedő pozíciókba
  • Egyszerűen integrálhatók a felhasználók kompetencia modelljei
  • Legalkalmasabb munkavállaló keresés és eltérés elemzés gombnyomásra
  • Lehetővé teszi, hogy az egyének és a HR szakemberek gyorsan beazonosítsák a fejlesztési szükségleteket
  • Kompetencia modell, mely 18 fő területen több mint 400 kompetenciát tartalmaz

Ha a megfelelő helyre, a megfelelő időben a megfelelő munkavállalót helyezzük, jelentősen javul az egyén termelékenysége és elkötelezettsége. Egyúttal csökken a fluktuáció, és ezzel összhangban csökkennek a kiválasztásra fordított költségek és a fluktuációból fakadó know-how veszteségek is. Kifinomult keresési és szűrési lehetőség teszi lehetővé, hogy a felhasználó bármely pozícióra vagy projektre a lehető legjobb jelöltet találja meg.

A vállalati stratégia megvalósítását akadályozó jövőbeli készség deficitek a modul által nyújtott vállalatszintű elemzés segítségével könnyedén előre jelezhetők és így idejében orvosolhatók.


Kapcsolódó anyagok
Eltérés elemzés

elemzés kimutatásban a munkavállaló és egy kiválasztott beosztás (általában az aktuálisan betöltött vagy megpályázott pozíció) profilját veti össze a rendszer. A piros négyzet a negatív eltérést, míg a zöld a pozitív eltérést jelzi.