StepStone Kompenzáció Menedzsment

A legkiválóbb tehetségek vonzásához és megtartásához a vállalatoknak olyan kompenzációs és javadalmazási struktúrával kell rendelkezniük, melyek csábítóak és egyben összeegyeztethetőek a piaci trendekkel. Míg a StepStone Piaci Kompenzáció modul a(z igény szerint lokális) piaci gyakorlaton alapuló versenyképes kompenzációs struktúrákat segít meghatározni, a StepStone Teljes Kompenzáció a munkavállalók valamennyi kompenzációs elemének átláthatóságát biztosítja.

Teljes körű Kompenzáció

 • Átfogó képet ad valamennyi kompenzáció elemről
 • Biztosítja a fizetések következetes felülvizsgálatát rugalmas jelentéskészítéssel valamennyi fizetési sávban
 • Nyilvántartja a kiküldött munkavállalók speciális juttatásait
 • Előmozdítja a hosszú távú ösztönzők és a részvényopciók tervezési folyamatát
 • Támogatja a fizetési méltányosság elemzéseket az egész szervezetre vonatkozóan
 • Részletes beszámolót ad a munkavállalók személyre szabott kompenzációs elemeiről az általuk választott nyelven és pénznemben
 • Releváns információt szolgáltat a vezetőknek a költségvetéshez igazodó fizetési döntések meghozatalához

A Teljes körű kompenzáció modulunk segítségével a szervezetek átláthatóvá tudják tenni az összes kompenzációs elemet, többek között a készpénz jellegű juttatásokat, a teljesítményfüggő fizetést, a hosszú távú ösztönzőket, az egyéb és természetbeni juttatásokat.

A munkaerő ösztönzési programok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a szervezet a megfelelő irányba mozdítsa el a munkavállalói hozzáállást azáltal, hogy a teljesítmény és megtartási célokat összehangolja a kompenzációs és javadalmazási stratégiával.

Megoldásainkkal lehetővé válik a már meglévő kompenzációs adatok átvétele vagy átvezetése külső rendszerekből/rendszerekbe, s azok központilag hozzáférhetőek lesznek azok számára, akiknek leginkább szükségük van rá. Grafikus és táblázatos jelentéseinkkel a felhasználók összesített elemzéseket készíthetnek divíziónként, osztályonként, területre bontva vagy számos más kompenzációs elem alapján.

Piaci Kompenzáció

 • A piaci felmérésekben való részvétel előmozdítása az összegyűjtött belső kompenzációs adatok exportálásával
 • Importálhatja, értékelheti és dolgozhat több forrásból származó aktuális piaci adatokkal
 • Egyszerre több forrás piaci adatainak összehangolása és felhasználhatóvá tétele a versenyképes piaci fizetések megállapítása céljából
 • Konzisztens, és az erősen keresleti piac esetén flexibilis horgonypont eljárások bevezetése
 • A piaci adatok trendanalízise és ez alapján a munkavállalók kompenzációjának beállítása
 • A munkaerőpiac integrált elemzése a teljesítménnyel és az elvándorlási kockázattal összehangoltan
 • Stratégiai kompenzáció hatékony előkészítése integrált forgatókönyv-tervek alapján

A Versenyképesség piaci index jelentés bemutatja, hogy a lekérdezésben szereplő munkavállalók kompenzációs csomagja mennyire felel meg a piaci gyakorlatnak; kiknek, milyen irányban és milyen mértékben térnek el a juttatásai a piaci adatoktól.

A Piaci Kompenzáció modulunk különböző piaci felmérések adatait vegyítve kompetitív piaci juttatási szint meghatározását teszi lehetővé. A vállalatok hatékonyabban működnek, ha részt vesznek piaci felmérésekben, így benchmark szervezetek anonim, aggregált kompenzációs adataihoz jutva. Megoldásaink alkalmazhatók a kompenzációs terv összeállításának részeként – a piaci fizetési szintek trendanalíziséhez, illetve a belső benchmark munkakörök - és a megfelelő piaci adatok összehangolásához. Ennek eredményeként szilárd piaci kompenzációs rendszer dolgozható ki, mellyel garantálható a szervezet béreinek és juttatásainak versenyképessége, mialatt folyamatosan nyomon követhetők a kompenzációs ráfordítások.

 

A Piaci Kompenzáció modulunk riportjaival rendszeresen nyomon követhetők a belső kompenzációs összehangolási és kiigazítási folyamatok és a kompenzációs politika hatékonyságának alakulása. A modul tökéletesen integrálódik a meglévő rendszerbe, így lehetővé teszi a piaci ráták, a teljesítménymérés és elvándorlási kockázat összehangolását. Ezzel a vállalat könnyedén összehangolhatja a teljesítmény és megtartási célokat a dinamikus és részletekbe menő kompenzációs és ösztönző stratégiával. A kockázatos területek azonosításával – mint pl. kiemelkedően teljesítők piacinál alacsonyabb kompenzálása - a megfelelő intézkedések azonnal megtehetőek, ezzel is csökkentve a magas fluktuáció kockázatát. A hatékonyan, minőségi eszközökkel és erőforrásokkal kivitelezett piacképes bérezés egy versenyképesen díjazott és motivált munkaerőn keresztül növeli a vállalat sikerességét, üzleti stratégiájának teljesítését.


Kapcsolódó anyagok
Teljes kompenzáció

Versenyképesség piaci index jelentés

bemutatja, hogy a lekérdezésben szereplő munkavállalók kompenzációs csomagja mennyire felel meg a piaci gyakorlatnak; kiknek, milyen irányban és milyen mértékben térnek el a juttatásai a piaci adatoktól.