StepStone Karrier- és Utódlástervezés

A Karrier- és utódlástervezés modulunk megkönnyíti a hatékony karriertervezést és zökkenőmentessé teszi a döntéshozatali folyamatot. Ez azáltal valósul meg, hogy a rendszer összeveti az egyén karrier preferenciáit a szervezet egyénnel kapcsolatban alkotott elképzeléseivel, így minimalizálva a helytelen előfeltevéseken alapuló döntések meghozatalának kockázatát. A modul a karrier- és utódlástervezés minden lépésén végigvezeti a felhasználót, s nyomonköveti a jelöltek potenciáljára, teljesítményére és elvándorlási kockázatára vonatkozó információkat.

  • Az egyéni karrier pályák szervezeti szintű áttekintése
  • Utódlási fa ábra
  • Egyéni karriertervek létrehozása és egyeztetése a szervezeti szempontokkal
  • A várható felkészültségre alapozott részletes utódlási terv készítése
  • A szükséges információk kezelhető formátumban történő megjelenítésével támogatja a pályázókat érintő vezetői döntéseket
  • Elfogadott előfeltevésekre alapozva „mi lenne ha…” típusú utódlási-forgatókönyvek elkészítése
  • A humán tőke-menedzsment beszámolások támogatása tehetség értékelőlap segítségével

A modul alkalmazásával a felhasználók képesek karrierfejlesztési és utódlás terveket alkotni, illetve értékelhetik a kulcs- és egyéb pozíciók betöltőit, külső/belső pályázóit. A lehetséges munkaköri változások és az ehhez kapcsolódó vezetői döntések hatásainak szemléltetése érdekében a rendszer utódlási forgatókönyveket is képes készíteni.

A modul által készített jelentések felbecsülhetetlen értékű információt nyújtanak a hivatalos tehetség értékelési folyamatokhoz – ezzel is csökkentve annak kockázatát, hogy a vezetők a szervezet kárára magukhoz láncolják tehetséges munkavállalóikat.


Kapcsolódó anyagok
Potenciál / elvándorlási kockázat elemzés

A rendszer különböző mutatók alapján sorolja be a munkavállalókat a táblázat különböző celláiba. Egy magasan teljesítő, a piachoz / szervezethez képest alulfizetett személy például a táblázat jobb felső sarkában szerepel. Más tényezők is figyelembe vehetők: egy ilyen tényező pl. lehet az, hogy a munkavállaló karrierpreferenciáit figyelembe veszi-e a vállalat.

Jelöltfa

A Jelöltfa bemutatja a szervezet pozícióinak jelöltjeit: egy szempillantás alatt felmérhető pl., hogy a szervezet kulcspozícióira vannak-e alkalmas jelöltjei rövid- vagy középtávon.

Jelölt készenléte

A Jelölt készenléte ábra külön lebontva kulcspozíciókra és az összes beosztásra megmutatja, hogy hány munkavállalónak hány potenciális utódja van rövid-, közép-, és hosszútávon.

Jelöltág erőssége

A Jelöltág erőssége ábra azt mutatja, hogy az összes kulcspozíció és az összes pozíció közül hánynak nincs még kijelölt utódja, illetve hány potenciális utód van pozíciónként.