StepStone HR Menedzsment

  • Teljes elektronikus munkavállalói profil tárolása
  • Vezetői (MSS) és munkavállalói (ESS) ökiszolgáló felület
  • Rugalmas szervezeti struktúra menedzsment
  • Standard interfészek a nagyobb rendszerekhez (Nexon, SAP, PeopleSoft, ADP/Paisy stb.)
  • A beépített munkafolyamatokon és feladat alapú emlékeztetőkön keresztül felgyorsítja a HR folyamatokat
  • Megkönnyíti a kiküldöttek kezelését
  • Jelentéskészítési funkció a rendszerben tárolt összes adatra vonatkozólag, tetszőleges szűrési kritériumok alapján

Ez a modul alkotja a StepStone ETWeb™ tehetség menedzsment alapját. Megoldásunk a környező rendszerekből (mint pl. a bérszámfejtő rendszer) összegyűjti és integrálja a munkavállalói és munkaköri adatokat, ezzel biztosítva, hogy a HR kezdeményezések és folyamatok tervezése és adminisztrálása átfogó, naprakész információkon alapuljon, kiküszöbölve egyúttal a többszörös adatbevitelt.

Az egyénekről vagy csoportokról pozíció és funkció-orientált szempontból is képet nyerhet, lehetővé téve az alternatív szervezeti struktúrák és a többszörös alá-fölérendeltségi viszonyok vizualizálását, ami alapjául szolgál további funkcióknak és moduloknak, mint pl. a karrier-és utódlástervezés modulnak, az eltérés elemzés és a munkakör értékelési funkciónak, vagy a jelöltfának.

Nyelvtudás, végzettség, projekttapasztalat és más szempontok alapján átfogó és tetszetős küllemű jelentések készíthetők a teljes vállalatra kiterjedően, illetve bármilyen szervezeti egységre, részlegre, csoportra lebontva.


Kapcsolódó anyagok
Vezetői önkiszolgáló felület

A fenti piktogramok segítségével a vezető egy szempillantás alatt áttekintheti a csapat legutóbbi teljesítményét, a jelöltág erősségét az alá tartozó beosztásokra vonatkozólag (jelöltek száma átlagosan beosztásonként), a beosztottjai aktuális fejlesztési tervében szereplő tevékenységek befejezettségi fokát, valamint a csapattagok átlagos elvándorlási kockázatának mértékét.