StepStone 360 fokos értékelés

Vajon tudják az Ön cégénél a vezetők, hogyan vélekednek mások a vezetői készségeikről, milyen fejlődési potenciál rejlik bennük és mik az erősségeik?

A 360 fokos értékelés segítségével a vezető valamennyi releváns forrástól kaphat értékelést – pl. a felettesektől, kollégáktól, beosztottaktól, vagy akár ügyfelektől is. Ily módon a vezető is láthatja, hogy önértékelése megegyezik-e a kollégái értékelésével.

A StepStone 360 fokos értékelés

  • Felöleli a teljes értékelési/visszajelzési folyamatot
  • Értékelési lehetőséget tesz lehetővé minden forrásból
  • A 360, 270, 180 és 90 fokos értékelési rendszerek támogatása
  • Rugalmas kérdőívszerkesztés
  • Informatív grafikus jelentések
  • Az értékelést követő folyamatok támogatása
  • Teljes anonimitás és bizalmas adatkezelés
  • A rendszer integrált modulként vagy különálló megoldásként is implementálható
  • Magas szintű kompetenciaelemzés (részlegenként, menedzsment szintenként, helyszínek szerint stb.)

A HR munkatársak egy gombnyomásra átfogó értékelést kapnak, az eredményt pedig a fejlesztési és képzési tevékenység megtervezésére is felhasználhatják.

A 360 fokos visszajelzés modulunk a folyamat valamennyi fázisát támogatja, így az értékelést adó személyek kiválasztását, az értékelés adminisztrálását, automatizált eredményelemzést és az eredményből következő tréningszükségletek megjelenítését.

Az értékelést végző személyek jelölését gyorsan és hatékonyan tárolja a konfigurálható jóváhagyási munkafolyamat. Az értékelők egyszerűen, online és anonim módon tölthetik ki a kérdőívet. Az átlátható értékelő kiválasztási folyamat segít abban, hogy az értékelt elfogadja a visszajelzéseket és saját fejlődésére koncentráljon, amely az eszköz sikerének elengedhetetlen feltétele.

Az értékelést követően átfogó jelentés készül, mely magába foglalja az erősségek / szükségletek elemzését, a kérdésekre és értékelő csoportokra lebontott részletes eredményeket, valamint egy Johari ablakot, mely a saját és külső értékelések közötti eltéréseket mutatja be. Ha fejlesztési terv kidolgozása válik szükségessé, egy trainer coaching is egyszerűen megszervezhető, a fejlesztési tevékenységek eredménye és megvalósulása pedig nyomon követhető.

A HR-es munkatársak bármikor készíthetnek mélyreható, átfogó teljesítményelemzést, amivel megállapíthatják a menedzsment egyes területeinek fejlesztési és képzési szükségleteit, valamint nyomon követhetik a vezetők fejlesztésének folyamatát.


Kapcsolódó anyagok
Átfogó értékelés

A HR munkatársak egy gombnyomásra átfogó értékelést kapnak, az eredményt pedig a fejlesztési és képzési tevékenység megtervezésére is felhasználhatják.