Teljes körű humáninformatikai megoldások

Akár egy önálló HR feladatra keres szoftver támogatást, vagy a vállalat teljes HR folyamatrendszerét kívánja informatikai eszközökkel támogatni, van rá megoldásunk!

A StepStone Solutions által fejlesztett  ETWeb™ Teljes Tehetség Menedzsment szoftver a stratégiai HR feladatok minden területét lefedő moduláris HR szoftvert kínál a toborzástól kezdve egészen a karrier- és utódlástervezésig. Az ETWeb™ könnyedén integrálható a vállalat ügyviteli rendszerével, sztenderd interfésszel rendelkezik az SAP, Oracle és Magyarországon a Nexon rendszerekhez.

Csatlakozzon a több mint 1.500 vállalathoz, amelyek a StepStone rendszert választották HR folyamataik támogatására!

Stratégiai HR modulok

Építsen ki egy professzionális karrieroldalt a vállalat saját honlapján! Tegye lehetővé, hogy a pályázók a meghirdetett pozíciók között keressenek, tájékozódjanak az elvárásokról, egyszerűen jelentkezzenek egy-egy állásra vagy a pályázói adatbankba.
Válogasson a pályázók között akár szabadszavas kereséssel az önéletrajzokban, vagy egyéb csatolt dokumentumokban. Az alapján, hogy milyen követelményeket milyen súlyozással állítottak be egy adott pozíció esetén, rangsorolt pályázói listából tud keresni a rendszerben. Minden a hatékonyág nevében: tömeges levelezés, értesítések, interjú szervezések egy gombnyomásra.
A szerződés felkínálástól kezdve a teljes beléptetési folyamaton át egészen az új munkavállaló integrációjának támogatásáig, e modul elengedhetetlen eszköz a hatékony és szabályozott beléptetési folyamathoz.
A munkavállalók, pozíciók és a szervezet alapadatainak nyilvántartása, munkavállalói és vezetői önkiszolgáló, valamint HR-es hozzáférési lehetőségekkel. Csakúgy, mint a többi modulban, minden, a rendszerben lévő adat Excel, vagy PDF / Word formátumban lekérdezhető.
A vállalati célok egészen egyéni szintig lebonthatóak. A rendszer "felhasználói szerep" alapú felépítése elősegíti mind a vezetők, mind a munkavállalók részvételét a célkitűzések felállításában és nyomon követésében, mindezt egyszerű, átlátható és praktikus módon. Ez a modul belesimul a már meglévő teljesítmény menedzsment folyamatokba, ami lehetővé teszi azok folyamatosságát, megadva mégis a rugalmas változtatás lehetőségét.
A munkavállalók kompenzációs csomagjainak összeállítását támogató modul. Fizetéstörténet, bónuszok, részvényopciók, béren kívüli juttatások, hosszú távú ösztönzők rendszere, beépített és szabadon összeállítható jelentésekkel, lekérdezésekkel. Belső benchmark pozíciók fizetési szintjének vizsgálata a piaci kompenzációs felmérések eredményének felhasználásával.
A rendszer lehetővé teszi a vállalati pozíciók készség- és kompetencia követelmény profiljának felállítását. Ehhez pedig hozzámérhetők a munkavállaló kompetenciái (eltérés elemzés aktuális és tervezett pozícióhoz). A kompetencia értékelést akár önkiszolgáló felületen keresztül végezheti maga a dolgozó is önértékelés keretében, de értékelhet a vezető és egyéb személyek is.
Vajon tudják az Önök cégénél a vezetők, hogyan vélekednek mások a vezetői készségeikről, milyen területeken van fejlődési potenciál bennük és mik a személyes erősségeik? A rendszer segítségével beosztottak, felettesek, munkatársak, vevők, stb. online értékelhetik az értékelt személyt.
E modul segítségével feltérképezhetők azok a kulcspozíciók a vállalatán belül, amelyekben nagy az elvándorlási kockázat. Fordítva is: feltérképezhetőek azok a kulcsemberek, akikkel kapcsolatban magas az elvándorlási kockázat. Mérje fel a munkavállalók potenciálját, térképezze fel a szervezet kulcsembereit, készítsen utódlási tervet a kulcspozíciókra és karriertervet a kulcsembereknek! Ezekbe a folyamatokba bevonhatja a vezetőket és a többi érintett személyt is.
A modul segítségével hatékony képzési rendszer állítható fel, amellyel tervezhető és nyomon követhető a képzések megvalósulása, a munkavállalók fejlődése és a költségek. Amennyiben az Ön vállalatának HR politikája lehetővé teszi, úgy a web-alapú rendszeren keresztül a HR osztály meghirdetheti a munkavállalók vagy azok egy csoportja részére elérhető képzéseket, melyekre a munkavállaló az önkiszolgáló felületen keresztül jelentkezhet. A képzésekre történő jelentkezések jóváhagyási folyamaton mennek keresztül.
Az ETWeb™ HR nyilvántartás modulban szervezeti egységenként vagy az egész vállalatra kiterjedően egy gombnyomásra megjeleníthető a szervezet, a jelentési és funkcionális kapcsolatok. A szervezeti ábrákból egy-egy adatra kattintva részletes információk jeleníthetők meg.
 

Kiegészítő munkaügyi modulok

A rendszerben a vállalat cafeteria-szabályzatban rögzített feltételek alapján munkavállalói csoportonként különböző keretfeltételek határozhatók meg, mely alapján a munkavállaló a webes felületen keresztül összeállíthatja saját csomagját és követheti egyenlegét.
Web-alapú vagy hagyományos munkaidő- és szabadság nyilvántartás, munkavállalói és vezetői szerepekkel.
Minden, a bérszámfejtéssel és a munkaüggyel kapcsolatos folyamat kezelésére alkalmas szoftver, termelő vállalat, szolgáltató, magán- vagy közszféra esetén.
Bízza a bérszámfejtést és a munkaügyi adminisztrációt a szakértőre, míg Ön a stratégiai HR feladatokra koncentrál! A NEXON leveszi a válláról a bérszámfejtést, munkaügyi adminisztrációt, az adóhatóságokkal való levelezést és minden kapcsolódó feladatot.
 

Válassza Ön is a legjobb megoldást stratégiai HR folyamatainak támogatására és csatlakozzon a több mint 1.500 vállalathoz, akik a StepStone megoldásokat választották!